Obilazak renoviranih školskih objekata

Sremska Mitrovica – Predstavnici lokalne samouprave grada Sremska Mitrovica danas su obišli četiri osnovne škole na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, povodom radova na adaptaciji i renoviranju ovih školskih objekata koji su završeni tokom letnjeg raspusta.

U cilju poboljšanja uslova rada učenika u postojećim školskim objektima, tokom letnje pauze urađeni su vrlo značajni radovi u četiri osnovne škole na teritoriji grada, pa su tako u Osnovnoj školi Jovan Jovanović Zmaj sanirani su podovi na prvom i drugom spratu i vrednost ove investicije iznosi 1.006.000,00.

s4
U Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ saniran je pod u dve učionice i vrednost ovih radova je 864.800,00

s2

s1
Rekonstrukcija dva učenička toaleta i sanacija podova u dve učionice urađeni su u Osnovnoj školi „Jovan Popović“ a vrednost ove investicije je blizu milion dinara,
dok je Osnovna škola „Sveti Sava“, područno odeljenje u Čalmi, dobila novi krov, i vrednost ovih radova je 249.500,00.

s12

 

s11

„S obzirom da deca većinu dana provode u školama, Grad Sremska Mitrovica i Gradska uprava za obrazovanje su letnji raspust iskoristili za rekonstrukciju i opremanje školskih objekata kako bi učenici u novoj školskoj godini boravili u bezbednijim, lepšim i konfornijim učionicama , rekla je Mirjana Pjevac, načelnica Gradske uprave za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica“.

„Urađene su vrlo značajni radovi, pa je OŠ „Jovan Popović“ osim sanacije podova dobila i dva nova kabineta za muzičko i biologiju a rekonstruisana su i dva toaleta.
U OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ sanirani su podovi u dve učinice koje su sada adaptirane u jednu, kako bi se dobila konfornija prostorija a u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj sanirani su podovi u holu na prvom i drugom spratu“.
Takođe vrlo značajni radovi urađeni su u OŠ „Sveti Sava“, područno odeljenje u Čalmi. U pitanju je rekonstrukcija krova koji je bio u jako lošem stanju i ugrožavao je bezbednost učenika ove škole“, rekla je Pjevac, koja je najavila i da će Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa Mesnom zajednicom Čalma i donatorima u narednom periodu nastaviti radove u školi u Čalmi.

Pjevac je rekla i da je projekat za OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici završen i da se u narednom periodu planira sastanak sa čelnim ljudima iz Ministarstva prosvete, čija će tema biti upravo škola iz Mačvanske Mitrovice.

Svetlana Milovanović, direktor OŠ „Boško Palkovljević PInki“ je rekla da je ovo prvi put od kada škola postoji da su urađeni novi podovi i da se spajanjem dve prostorije dobio funkcionalniji prostor koji će učenici moći da koriste u daljem radu.

Slobodan Stoiljković, direktor Osnovne škole “Jovan Popović“ je za radio „Ozon“ rekao da su u ovoj mitrovačkoj školi završena četiri vrlo značajna projekta kojima će se u velikoj meri doprineti unapređenju nastave.

s10

s9

s8

s7

 

s6

Svi pomenuti radovi finansirani su iz budžeta Grada Sremska Mitrovica.

You May Also Like