NK Crikvenica – FK Radnički 4:2

Stadion NK Crikvenica. Gledalac 100. Sudija Mato Gavran iz Crikvenice.
Strelci: Vukić u 7. I 56., Butorac u 28., Račić u 41. minuti za Crikvenicu.
Vidović u 16. i Vidačković u 55. minuti za Radnički.

radnicki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NK Crikvenica: Lončarić, Butorac V., Lovrić, Piljar, Marovski, Račić, Vukić, Behrami, Stanić, Šimičić, Rubičić. Igrali su još: Jeličić, Butorac A., Jurinčić, Šarar, Ivančić.
FK Radnički: Aničić, Vasiljević, Blagojević, Šme, Lazić, Jovelić, Grujičić, Antić, Vidačković, Perić, Vidović. Igrali su još: Stević, Rimac, Bojić, Komadinović i Barić.

Veterani mitrovačkog Radničkog i Prvog Novembra gostovali su na Jadranu u Crikvenici u Republici Hrvatskoj, gde su odigrali dve utakmice. Bilo je ovo prvo gostovanje Hesneraca u Rrepublici Hrvatskoj nakon 26 godina. Poslednji put Radnički je boravio na pripremama na Jadranskom moru u Novom Vinodolskom davne 1988. godine.
Prvog dana veterani hrvatskog trećeligaša NK Crikvenice pobedili su Radnički sa 4:2. Utakmica je protekla u borbenj i fer igri. Hesnerci su pružili dobru i borbenu igru ali kompletan tim domaćina je zasluženo pobedio. Uz razmenu poklona i druženje uz vino i muziku uspostavljeno je novo prijateljstvo između ova dva kluba.
Drgi dan odigrana je utakmica u malom fudbalu između NK Turbine iz sela Tribalj pored Crikvenice. U zanimljivoj utakmici rezulta je bio 5:5. Najbolji igrač utakmice je bio dvostruki strelac Darko Barić iz Radničkog.
Hesnerci su boravili 4 dana u apartmanima Kelava Drage, nekadašnjeg našeg sugrađanina, bivšeg kapitena Prvog Novembra, koji već 22 godine živi u Crikvenici.

Jovica Stević.

You May Also Like