Sremska Mitrovica – Unija poslodavaca Sremske Mitrovice dala je podršku izmenama i dopunama Zakona o radu.

Za Zakon o radu smatraju da je generalno dobar i da će doprineti lakšem i bržem zapošljavanju, pre svega zbog odredbi po kojima novi poslodavac nije u obavezi da isplaćuje naknade zaposlenima koji su ih stekli radom u nekoj drugoj firmi.

Predsednik Unije poslodavaca Sremske Mitrovice, Bogdan Kavazović ocenio je da je novi Zakon o radu prihvatljiv kako za poslodavce tako i za sve zaposlene. “Mi kao Unija poslodavaca smo učestvovali u samom kreiranju Zakona, davali smo predloge, sugestije, nije sve odrađeno i prihvaćeno onako kako bi u potpunosti svima odgovaralo, ali generalno ovaj novi Zakon o radu može doneti dosta dobrog, poslodavcima, zaposlenim i državi”, rekao je Kavazović. On je dodao još to da svakako očekuje da se u narednim godinama, u zavisnosti od toga kako će se zakon primeniti u praksi sprovesti još neke izmene i dopune.

„Radnici su sastavni deo svih procesa, tako da ih ne treba zloupotrebljavati, cilj je da svaki radnik za svoj posao bude plaćen, ali i da svaki posao bude odrađen kvalitetno i u roku. Teško je zadovoljiti sve strane, ali reforme su bile neophodne i za početak mislim da smo krenuli u dobrom pravcu”, završio je Kavazović.

Možda Vam se svidi i