Sremska Mitrovica – Danas su predsednik Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić, v.d. direktor Fonda za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković, gradonačelnik Grada Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović i Njegovo Preosveštenstvo Vladika sremski Gospodin Vasilije obišli rekonstruisane prostorije Srpskog doma.

aaaa

Da Srpski dom koji je do 1945. godine bio sedište svih kulturnih i prosvetnih institucija srpskog naroda u Sremskoj Mitrovici ima neprocenjiv kulturno – prosvetni značaj ne samo za Sremsku Mitrovicu nego za ceo Srem, prepoznala je i pokrajinska vlada koja je iz tih razloga odlučila da investira u njegovu rekonstrukciju.

aaaaaa

“Do sada smo preko 89 spomenika kulture i verskih objekata rekonstruisali, sanirali i vratili im stari sjaj, upravo kao i prostorijama Srpskog doma. To je dug koji odužujemo generacijama koje su pre nas stvarale na ovom području. Mi ćemo da nastavimo da ulažemo u one institucije koje su važne upravo za prosvetu, kulturu, za obrazovanje mladih generacija, za zadovoljavanje duhovnih potreba građana, jer jeste Vojvodina bila proglašena kao najbolja što se tiče investiranja, ali nije sve samo u ekonomiji, potrebno je zadovoljiti i duhovni život građana pokrajine”, rekao je ovom prilikom Bojan Pajtić, predsednik Vlade Vojvodine.

aada

Preosveštenstvo Vladika sremski Gospodin Vasilije izrazio je nadu da će ove sređene prostorije biti iskorišćene na pravi način, da će se u njoj održavati kulturno – prosvetni programi koje će crkva u saradnji sa gradom organizovati.

Nebojša Malenković, v.d. direktor Fonda za kapitalna ulaganja ovom prilikom najavio je i nastavak investicija, pre svega za završetak radova na internom odeljenju Opšte bolnice Sremske Mitrovica, kao i za nabavku opreme.

Ukupna vrednost investicije rekonstrukcije i adaptacije Srpskog doma iznosila je oko 20 miliona dinara .

aaaada

Možda Vam se svidi i