Nova kotlarnica za bolje grejanje

Sremska Mitrovica- U Domu učenika srednjih škola Sremska Mitrovica danas je upriličeno svečano puštanje u rad gasne kotlarnice Doma učenika i Srednje tehničke škole “Nikola Tesla”.

Pored predstavnika ove dve ustanove, svečanom puštanju u rad kotlarnice prisustvovali su i Mirjana Pjevac, načelnik Gradske uprave za obrazovanje, Tomislav Janković, zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice i Jovan Dobrić, direktor Javnog preduzeća Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica.

Nova kotlarnica je potpuno automatizovana i omogućeno je upravljanje daljinskim putem a prema rečima Milenka Todića, direktora Doma učenika potrošnja energije za grejanje će biti smanjena za 10 do 15 %.

„Puštanjem u rad nove kotlarnice znači, pre svega, smanjenje potrošnje energije. Prema prvim procenama ušteda će biti 10 do 15 %“, rekao je Todić i dodao da nova kotlarnica radi na
dva energenta, na gas i na naftu.

Izgradnja ove savremene kotlarnice je zajednički projekat Doma učenika i Srednje tehničke škole “Nikola Tesla” i ona će služiti i za grejanje Doma učenika ali i za grejanje zgrade u kojoj učenici škole „Nikola Tesla“ obavljaju praksu.

Radove su finansirali Ministarstvo prosvete sa 4 miliona i 240 hiljada dinara, kao i lokalana samouprava Grada Sremska Mitrovica, koja je u te svrhe izdvojila 2 miliona dinara.

kotlarnica3

kotlarnica1

kotlarnica2

You May Also Like