Nagrada za mališane iz vrtića „Maslačak“

Sremska Mitrovica- Na konkursu pod nazivom „Piši Deda Mrazu“, koji je organizovalo JP „Pošta Srbije“, drugu nagradu za grupni rad dobila su deca iz PU „Pčelica“, objekat „Maslačak” iz Sremske Mitrovice.

Mnoge devojčice i dečaci odlučili su da sami pošalju pismo Deda Mrazu, u koje su spakovali svoje crteže, pesme, želje, predloge i razmišljanja, a kako se navodi u saopštenju JP „Pošta Srbije“, ove godine na adresu Pošte Srbije stiglo je rekordnih 11.000 pojedinačnih i grupnih radova, a među njima bilo je i nekoliko pošiljaka iz dijaspore.

Stručna komisija Pošte Srbije je izabrala najbolje radove, po tri u pojedinačnoj i kolektivnoj konkurenciji, kao i jedno pismo koje je zaslužilo specijalnu nagradu.
Među nagrađenima su i mališani starije grupe PU „Pčelica“ objekat „Maslačak“ iz Sremske Mitrovice, predvođeni vaspitačicama Tatjanom Milivojčević i Gordanom Stanivuković, koji su osvojili drugu nagradu u kolektivnoj konkurenciji.

Kako je za radio „Ozon“ rekla Tatjana Milivojčević utisci sa dodele nagrada su fantastični i deca su presrećna.

„Veoma smo srećni i zahvalni zbog ove nagrade. Pored koleginice Gordane Stanivuković i mene, dodeli nagrada preotekle subote u Beogradu prisustvovalo je i šestoro dece iz naše gupe i osmesi nisu silazili sa njihovih lica. Sve je bilo jako lepo organizovano i deca su bila jako uzbuđena. Dobili smo muzički stub koji će nam koristiti u našem daljem radu“, rekla je Milivojčević.

Akciju „Piši Deda Mrazu” Pošta Srbije organizuje tradicionalno, već dvanaestu godinu zaredom, sa željom da uvede decu u svet odrastanja kroz pismo, kulturu pisanja i pismenost, uz negovanje pravih vrednosti i porukom da svoj maštoviti stvaralački potencijal ne zanemare ni kada pređu u svet odraslih.

maslacak2

maslacak1

You May Also Like