Sremska Mitrovica – Juče je u prostorijama biblioteke „Gligorije Vozarević“, predstavljen omladinski volonterskih projekata „MLADI SU ZAKON“.

Cilj projekta je podsticanje aktivizma i volonterizma mladih na prostoru sremskog okruga, a ideja je da mladi kroz svoje projektne ideje kojima će konkurisati na konkurs predstave svoje probleme i prepoznate potrebe u svojim lokalnim zajednicama.

Za konkurs je predviđeno više od 600.000 dinara i biće finansirano između 8 i 10 omladinskih volonterskih projekata sa prostora sremskog okruga.

„Pre samog kraja konkursa predvideli smo obuku za zainteresovane grupe i udruženja mladih za pisanje predloga projekata gde će oni svoje projektne ideje koje nam budu uputili, na samoj obuci moći da uz pomoć trenera da razviju u predloge projekata, tako da na obuci svi mogu steći iskustva iz oblasti pisanja projekta što je mladima izuzetno važno i potrebno, s obzirom što smo neko ko će u budućnosti aplicirati za sredstva Evropske Unije, a ta sredstva se ne mogu dobiti bez kvalitetnog projekta“, rekao je Savo Spasojević predsednik Humanitarnog udruženja „Prijatelji“ iz Sremske Mitrovice.

IMG_2274

TEMA KONKURSA:
• promovišete solidarnost i humanost
• učestvujete u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme i/ili organizujete aktivnosti za mlade u tim prostorima
• učestvujete u akcijama zaštite životne sredine
• promovišete međugeneracijsku saradnju
• promovišete razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade
• promovišete zdrave i bezbedne stilove života
• podstičete preduzetnički duh kod mladih

NAPOMENA: S’ obzirom na prirodnu katastrofu koja je zadesila Srbiju i potrebe sanacije posledica polava, neophodo je da svaki omladinski projekat bude i humanitarnog karaktera i bude na neki način usmeren na područja pogođena poplavama.

IMG_2277

KO MOŽE DA SE PRIJAVI: Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Sremskog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.
Napomena za vas: ukoliko želite da se prijavite kao registrovano udruženje mladih, Resurs centar za Sremski okrug, Vas može informisati o upisu u Jedinstvenu evidenciju udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza, koju vodi Ministarstvo omladine i sporta. Tokom trajanja programa, biće neophodno da budete evidentirani da biste ušli u proceduru izbora omladinskih volonterskih projekata koji će biti finansirani. Neformalne omladinske grupe ne treba da budu evidentirane.

KAKO DA SE PRIJAVITE?

Prijavite se na Konkurs slanjem popunjenog obrasca za pisanje predloga omladinskog projekta do 25. jula 2014. godine na email: huprijatelji@yahoo.com, ili poštom na sledeću adresu: HU „Prijatelji Sremska Mitrovica“, Maksima Gorkog 20, 22000 Sremska Mitrovica, sa naznakom: „MLADI SU ZAKON – prijava na konkurs“. Smernice za podnošenje projektnih ideja i prijavni formular možete preuzeti sa sajta Resurs centra za Sremski okrug: www.mladisrema.org, ili na omladinskom Internet portalu: www.mos.gov.rs/mladisuzakon, a za sva pitanja vezano za procedure prijavljivanja na konkurs možete se obratiti: HU „Prijatelji Sremska Mitrovica“, putem elektronske pošte na email: huprijatelji@yahoo.com, ili telefonom na broj: 064/226-88-48, 064/156-82-17

IMG_2279

Konkurs je otvoren do 25. jula 2014. godine!

Možda Vam se svidi i