Sremska Mitrovica – Danas u Gradskoj kući Sremske Mitrovice održana je konferencija za medije povodom održavanja „Letnjih igara mladih“, koje su zakazane za utorak, 29. jul, u 16:30 časova, na sportskim terenima na Gradskoj plaži.

Tom prilikom najavljene su sve kategorije i sportovi u kojima će se mladi takmičiti u okviru „Sportskih igra mladih“.

„Sportske igre mladih“ kao najveći sportski događaj u Sremskoj Mitrovici koji ima lokalni karakter, a u kojem učestvuju deca sa teritorije opštine grada označiće i početak manifestacije „Leto na Savi“.

Prema procenama očekuje se da će preko 2000 učesnika, takmičara kao i oko 30 trenera i profesora fizičkog i klubova koji aktivno rade tokom leta takmičiti u okviru Sportskih igara mladih i to u pet različitih sportskih disciplina. Takmičenja će se održatu u odbojci na pesku, basketu 3 na 3, između dve vatre, sprint na 60 metara i mali fudbal za dečake.

U utorak, 29. jula u 16:30 svečano otvaranje Igara
u 17:00 časova mali fudbal za dečake, dve kategorije 1999. godište i mlađe i 2003. godište i mlađe (jedino takmičenje koje će se neće održati na Gradskoj plaži, a biće održano na terenu iza TC „Roda“).
17:00 časova na Gradskoj plaži kod „Ribolovca“ trka na 60 metara, sprint, 2003. godište i mlađi
17:00 časova na Gradskoj plaži na terenu za košarku basket 3 na 3, 1999. godište i mlađi
17:00 časova na Gradskoj plaži između dve vatre, od 2003. godišta do 2005. godišta.
09:00 časova na Gradskoj plaži, odbojka na pesku za devojčice

U odnosu na prošlu ovegodišnja manifestacija „Leto na Savi“ donosi nekoliko novina, a prva jeste svakako da su sva takmičenja jednodnevna, dok je druga da u okviru ove manifestacije organizovani su brojni sportski turniri i u seoskim sredinama koje pripadaju gradu Sremska Mitrovica.

„Nažalost sticajem okolnosti koje smo imali u prethodnom periodu manifestacija „Leto na Savi“ će trajati nešto kraće nego prošle godine, ali s druge strane imamo daleko veći broj manifestacija i učesnika i očekujem da će i ovo leto u Sremskj Mitrovici proći kao i prošle godine u duhu sporta i dobrog raspoloženja“, rekao je načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić.

Prošle godine tokom „Leta na Savi“ održano je preko 200 različitih kulturno-sportskih manifestacija.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik