Sremska Mitrovica – Danas u Gradskoj kući Sremske Mitrovice održana je konferencija za medije povodom održavanja „Letnjih igara mladih“, koje su zakazane za utorak, 29. jul, u 16:30 časova, na sportskim terenima na Gradskoj plaži.

Tom prilikom najavljene su sve kategorije i sportovi u kojima će se mladi takmičiti u okviru „Sportskih igra mladih“.

„Sportske igre mladih“ kao najveći sportski događaj u Sremskoj Mitrovici koji ima lokalni karakter, a u kojem učestvuju deca sa teritorije opštine grada označiće i početak manifestacije „Leto na Savi“.

Prema procenama očekuje se da će preko 2000 učesnika, takmičara kao i oko 30 trenera i profesora fizičkog i klubova koji aktivno rade tokom leta takmičiti u okviru Sportskih igara mladih i to u pet različitih sportskih disciplina. Takmičenja će se održatu u odbojci na pesku, basketu 3 na 3, između dve vatre, sprint na 60 metara i mali fudbal za dečake.

U utorak, 29. jula u 16:30 svečano otvaranje Igara
u 17:00 časova mali fudbal za dečake, dve kategorije 1999. godište i mlađe i 2003. godište i mlađe (jedino takmičenje koje će se neće održati na Gradskoj plaži, a biće održano na terenu iza TC „Roda“).
17:00 časova na Gradskoj plaži kod „Ribolovca“ trka na 60 metara, sprint, 2003. godište i mlađi
17:00 časova na Gradskoj plaži na terenu za košarku basket 3 na 3, 1999. godište i mlađi
17:00 časova na Gradskoj plaži između dve vatre, od 2003. godišta do 2005. godišta.
09:00 časova na Gradskoj plaži, odbojka na pesku za devojčice

U odnosu na prošlu ovegodišnja manifestacija „Leto na Savi“ donosi nekoliko novina, a prva jeste svakako da su sva takmičenja jednodnevna, dok je druga da u okviru ove manifestacije organizovani su brojni sportski turniri i u seoskim sredinama koje pripadaju gradu Sremska Mitrovica.

„Nažalost sticajem okolnosti koje smo imali u prethodnom periodu manifestacija „Leto na Savi“ će trajati nešto kraće nego prošle godine, ali s druge strane imamo daleko veći broj manifestacija i učesnika i očekujem da će i ovo leto u Sremskj Mitrovici proći kao i prošle godine u duhu sporta i dobrog raspoloženja“, rekao je načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić.

Prošle godine tokom „Leta na Savi“ održano je preko 200 različitih kulturno-sportskih manifestacija.

Možda Vam se svidi i