Koka-Kola obnavlja teren u naselju Dekanac

Sremska Mitrovica – U susret Svetskom prvenstvu u fudbalu, kompanija Koka-Kola na svoj 128. rođendan započela je kampanju “Prvenstvo svih nas”, u okviru koje će u 20 opština širom Srbije do kraja 2014. godine obnoviti male fudbalske terene za generacije budućih šampiona.

Opštine u kojima će biti rađena rekonstrukcija već su odabrane, i među 20 selektovanih nalazi se i Sremska Mitrovica.

Prema podacima kojima raspolažemo, sve opštine su odabrane pažljivom analizom, kojom su uzeti u obzir svi demografski i socijalni parametri.

Odabrane su one opštine u kojima su tereni u lošem stanju i u kojim živi veliki broj mladih kojima je potrebno omogućiti uslove za igru.

Prilikom selekcije izuzetnu važnost je imalo to da akcija ravnomerno pokrije sve delove Srbije, a u obzir su posebno uzete ugroženije opštine, u kojima je prosečna mesečna zarada među najnižim u zemlji.
Birane su opštine kojima Koka-Kola do sada nije donirala vežbališta na otvorenom, pa je tako odabrana i Sremska Mitrovica.

Svi tereni će biti rekonstruisanio do kraja leta 2014. godine, a u Sremskoj Mitrovici će biti obnovljeno igralište Dekanac, koje se nalazi između zgrada u naselju Dekanske bašte i trenutno je u veoma lošem stanju.

Ovaj teren godinama unazad okuplja generacije ljubitelja fudbala, i oni će do kraja leta 2014. godine imati priliku da u duhu Svetskog prvenstva zaigraju fudbal na novom terenu.

Kompanija Koka-Kola će u narednom periodu od svake prodate boce odvojiti sredstva za potpunu rekonstrukciju 20 terena.

Tereni će biti rekonstruisani u sledećim opštinama:

Aleksandrovac, Bačko Gradište, Ćuprija, Knjaževac, Kovačica, Kraljevo, Kula, Niš, Novi Bečej, Požarevac, Prijepolje, Rakovica, Senta, Smederevo, Sremska Mitrovica, Subotica, Šabac, Trstenik, Vranje i Zemun.

Vrsta radova koji će biti izvedeni će se utvrđivati u zavisnosti od tipa terena a obim radova na rekonstrukciji svakog pojedinačnog terena će varirati, tako da će celokupna vrednost investicije biti poznata na kraju ove kampanje.

U realizaciji kampanje “Prvenstvo svih nas”, partneri kompanije Koka-Kola su Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), koji su pomogli i u uspešnoj kampanji za 45 aktivnih zona koje Koka-Kola postavlja širom Srbije, i „Ciklotron“, čiji predstavnici su u proteklom periodu obišli sve predložene opštine i na osnovu unapred utvrđenih parametara predložili one u kojima će ovakav teren najviše značiti lokalnoj zajednici.

You May Also Like