Sremska Mitrovica – Prodaja “Mitrovačke industrije ventila”, fabrike koja je u stečaju od 2006. godine proglašena je neuspelom.

Iz Agencije za privatizaciju saopštili su da zaključno sa 17. martom nije bilo konkretnih ponuda za kupovinu ove nekada izuzetno uspešne mitrovačke fabrike.

Nakon što je 2003. godine privatizovan “MIV” je prvo bio u vlasništvu beogradske firme “Jucit”, ali nakon ne ispunjavanja ugovora dolazi do njegovog raskida i akcije fabrike prelaze u vlasništvo Akcijskog fonda Srbije, sa tim da je 15 odsto akcija u vlasništvu zaposlenih u MIV-u. Nakon prvog neuspelog pokušaja privatizacije fabrika je menjala nekoliko vlasnika, da bi 2006. godine proglašen stečaj.

Osnovna delatnost fabrike bila je proizvodnja ventila, kao i ostalih delova i dodatne opreme za motorna vozila, a od nekada izuzetno uspešne fabrike koja je izvozila čak i u vreme sankcija i u kojoj je zaposleno bilo više od 500 radnika ostale su samo hale veličine 7200 kvadrata, upravne zgrade i 12 hektara zemlje, koje čekaju novog vlasnika.

Možda Vam se svidi i