Sremska Mitrovica – Neuspeli štrajk, povratak na posao, priča, obećanja, priprema tužbe. Tim rečima se može opisati prethodnih mesec i po dana život radnika „Hidrograđevinara“ iz Sremske Mitrovice.

U generalni štrajk su stupili 9. juna, a kao razlog predsednik sindikata zaposlenih u „Hidrograđevinaru“, Ranko Solarević naveo je neisplaćene zaostale zarade za oktobar, novembar i decembar prošle godine, neisplaćene zarade za sve mesece ove godine i nemogućnost overe zdravstvenih knjižica, s obzirom da je svim zaposlenim u ovom preduzeću zdravstveno osiguranje isticalo krajem meseca juna.

Štrajk je prekinut 26. juna nakon dogovora koji su radnici imali međusobno, uvidevši da niko od nadležnih nije uzeo u obiljnije razmatranje njihove zahteve i sa nadom da će naredni poslovi doneti bar nešto novca, tako da su početkom nedelje pristupili poslovima šljunčenja atarskih puteva.

Pripremala se tužba protiv vlasnika preduzeća za koju su najavili da će biti zvanično podignuta 6. jula, međutim, prema rečima Solarevića još uvek nije prikupljena sva potrebna i neophodna dokumentacija, ali od tužbe se ne odustaje.

„Zdravstvene knjižice smo uspeli da overimo na šest meseci, bar jedna dobra vest, ostaje samo da se uzdamo u direktora preduzeća, Kovačević Milorada koji nam je dao obećanje da će nam bar jedna plata ovih dana biti isplaćena“, dodao je Solarević.

Možda Vam se svidi i