Sremska Mitrovica – Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture započelo sprovođenje javne rasprave o Predlogu Strategije razvoja vodnog saobraćaja Republike Srbije od 2015-2025. godine prema programu odobrenom od strane Vlade Republike Srbije.

Javna rasprava sprovodi se  do 30. septembra 2014. godine. U Sremskoj Mitrovici rasprava će se održati u prostorijama Gradske uprave Sremska Mitrovica, 16. septembra 2014. godine, od 11 do 13 časova.

Javnu raspravu o Predlogu strategije razvoja vodnog saobraćaja Republike Srbije od 2015-2025. godine, organizuje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u formi prezentacije i rasprave o Predlogu strategije.

Strategijom razvoja vodnog saobraćaja u Republici Srbiji utvrđuje se stanje u ovoj oblasti saobraćaja, uspostavlja se koncept razvoja infrastrukture i transporta, definišu se dugoročni i oročeni ciljevi razvoja transportnog sistema i akcioni plan za njihovu realizaciju, a imajući u vidu potrebu za održivim razvojem transporta u Republici Srbiji. Smernice za takav razvoj postavljene su na nivou celog sistema i bazirane su na principima bezbednosti kao i primeni savremenih tehnologija.

Po okončanju postupka javne rasprave Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će analizirati sve sugestije, predloge i primedbe i sačiniće izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi, odnosno pripremiti konačnu verziju Predloga strategije za razmatranje na sednici Vlade.

Možda Vam se svidi i