Javna rasprava Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini

Sremska Mitrovica – U prostorijama lokalne samouprave u Sremskoj Mitrovici danas je održana prva u nizu Javnih rasprava na temu Akcionog plana politike za mlade u Autonomnoj pokrajini Vojvodini za period 2015 – 2020.

Kancelarija za mlade iz Sremske Mitrovice je jedna od tri najuspešnijih udruženja mladih u Vojvodini i upravo iz tog razreda Sremska Mitrovica jed obila priliku da bude domaćin za kompletan sremski okrug prve Javna rasprava na ovu temu.

“Mladi se u suštini kod nas posmatraji kroz dva vida. Jedan vid je problem, a drugi vid su resursi. Mi se uvek trudimo i težimo da mlade posmatramo kao resurse jer su oni nešto najvrednije i naš najbolji resurs i treba im pružiti šansu da bi se oni kroz neko svoje profesionalno delovanje afirmisali jer su upravo oni ti koji su budućnost i koji će voditi ovu zemlju”, rekao je Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu.

„Pokrajina je već realizovala dva Akciona plana politike za mlade počevši od 2005. godine, pa na ovamo i kako je sada u toku poslednji ciklus drugog akcionog plana krenuli smo i sada već stigli do završne faze izrade novog Akcionog plana. Ceo tok izrade je koncipiran tako što smo pratili dosadašnju praksu, a to je da obavezno budu uključeni predstavnici udruženja mladih i za mlade, što smo uradili objavljivanjem konkursa, na taj način smo napravili tim stručnih saradnika koji čine predstavnici udruženja mladih ili za mlade za svaku oblast i predstavnici resornih sekreterijata“, rekla je Tatjana Banjanin Pejić pomoćnica za omladinu u Pokrajinskom sekreterijatu za sport i omladinu.

Banjanin Pejić je dodala da za sada Akcioni plan ima 9 oblasti, mahom istih kao i u prethodnom planu.

Današnjoj javnoj raspravi prisustvovali su predstavnici i koordinatori udruženja mladih i za za mlade, predstavnici škola i učeničkih parlamenata, ustanova kulture, sporta, centara za socijalni rad, Crvenog krsta i drugih ustanova relevantnih za mlade i funkcionisanje njihovih udruženja.

Javne rasprave Akcionog plana politike za mlade u Autonomnoj pokrajini Vojvodini za period 2015 – 2020, nakon Sremske Mitrovice održaće se još u Somboru, Bečeju, Kikindi i Novom Sadu.

JABNA RASPRAVA 1

You May Also Like