Sremska Mitrovica – Od aprila do juna 2014, studenti će imati priliku da pokažu svoje veštine u takmičenju „Bitka banaka“ – upravljajući virtualnom bankom.

Ovo takmičenje koje organizuje Sberbanka se temelji na složenoj simulaciji: program simulira poslovne procese u poslovnoj banci u virtualnom ekonomskom okruženju. Softver pruža realne okolnosti i iste zahteve za sve učesnike. „Sberbank Evropa je u potrazi za ljudima koji veruju u sebe i koji nastoje da naprave razliku i žele da stvore nešto novo i pokažu strast za inovacijama.

Sberbank „onlajn” takmičenje se organizuje po četvrti put. Prošle godine, osim studenata iz Rusije, CIS i Kazahstana, učestvovali su i timovi iz Austrije, Slovačke, Češke, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Turske po prvi put i to sa velikim uspehom.

Postanite predsednik Izvršnog odbora banke i napravite virtualnu karijeru

Timovi se sastoje od tri do četri studenta koji razvijaju vlastite konkurentne strategije i njiihovo sprovođenje u svojim virtualnim bankama. Sve to zahteva stručno znanje i osim upravljanja bankom, zadaci sa kojima se timovi suočavaju uključuju i analize finansijskih izveštaja. Tokom takmičenja, takmičari imaju mogućnost ulaska u top menadžment i vođenja banke u razdoblju od četiri virtualne godine.
Takmičenje se se odvija na internetu, a uključuje nekoliko diskvalifikacionih rundi, a deset najboljih timova će se boriti za prvo mesto u Moskvi u junu ove godine. Pobednici će dobiti studijsko putovanje u jedan od najvećih finansijskih centara u svetu u avgustu 2014. Njihovo učešće na ovom takmičenju takođe pruža priliku studentima da pokažu svoje veštine potencijalnom budućem poslodavcu. Bitku banaka organizuju najveća ruska banka Sberbanka i Ruska predsednička Akademija za nacionalnu ekonomiju i javnu upravu a pravo takmičenja imaju studenti svih studijskih programa i oblasti starosti od 18 do 25 godina. Registracija je online na www.banksbattle.com a rok za prijavu je 7. april 2014.

Možda Vam se svidi i