Sremska Mitrovica- Odlaskom u Predškolsku Ustanovu „Ub“ i uručivanjem paketica, danas je završana realizacija humanitarne akcije „Deca-deci“, koju je organizovala Predškolska ustanova „Pčelica“ Sremska Mitrovica u saradnji sa Gradskom upravom za obrazovanje.
Akcija je organizovana povodom Dečije nedelje, sa ciljem prikupljanja materijala za rad u predškolskim ustanovama, kao i sredstava za higijenu, a poklone su mališanima u Ubu uručili Biljana Cvijetić, direktor PU “Pčelica” Sremska Mitrovica, Tomislav Janković, zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice i Mirjana Pjevac, načelnik Gradske uprave za obrazovanje.

Akcija „Deca deci“ je potekla od želje mališana koji svakodnevno borave u objektima PU „Pčelica“ i njihovih vaspitača, da pomognu deci koja žive u područjima koja su bila ugrožena majskim poplavama.

„Na ovaj način želeli smo da vratimo osmehe na dečija lica i da im pokažemo da smo uz njih i u teškim situacijama. Biti human i velikodušan je osobina koju svako od nas treba da pokaže, pogotovo u teškim situacijama.
Uz jako dobar odziv roditelja, uspeli smo da prikupimo materijal za rad i sredstva za higijenu za čak 550 paketa“, rekla je Biljana Cvijetić, direktor PU “Pčelica” Sremska Mitrovica.

„Nadam se da će naše malo nekome značiti puno“, dodala je Cvijetić koja je naglasila da su mitrovački mališani sa uživanjem učestvovali u pravljenju paketa za drugare iz Predškolske Ustanove „Ub“.

poklon3

poklon2

Možda Vam se svidi i