Sremska Mitrovica- Jedna od najboljih i najlepših kotlarnica u Srbiji danas je puštena u rad u mitrovačkom naselju „Stari most“.
Reč je o gasnoj kotlarnici koja je opremljena savremenom opremom i povezana na daljinski sistem za nadzor i upravljanje.

Svečanom puštanju u rad su, pored predstavnika mitrovačkih javnih preduzeća, prisustvovali i gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović, Slavko Sladojević, direktor JKIP „Toplifikacija“ i Milan Kovačević, predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica.

„Sve funkcioniše u najboljem redu i nema nikavih problema u radu novoizgrađene gasne kotlarnice“, rekao je Slavko Sladojević i dodao da se kotlarnica trenutno nalazi u probnom režimu rada i da će nakon izdavanja dokumentacije, a za najkasnije mesec dana, zvanično biti puštena u rad.

„Izgradnjom ove kotlarnice stanovnici naselja „Stari most“ će imati privilegiju grejanja na oba energenta, na gas i na mazut, kao što je to slučaj u svim ostalim kotlarnicama u gradu. Razlika je u tome što su u novoizgrađenoj kotlarnici postoje dve kotlarnice, jedan na gas a druga na mazut, što u ostalim kotlarnicama nije slučaj“, rekao je Sladojević.

On je dodao i da je izgradnjom kotlarnice rešen veliki ekološki problem a to je rad kotlarnice na mazut koja je stvarala velika zagađenja.

Obraćajući se prisutnima, Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice je rekao da je izgradnjom ove kotlarnice ispunjen jedan od važnih zadataka koje je lokalna samouprava sebi zadala.

„Jedna od glavnih stvari koje smo sebi zacrtali pre nekoliko godina, a tiče se razvoja energetike grada Sremske Mitrovice, je ta da dobijemo što veći nivo kvaliteta usluga za domaćinstva, kao i  da pokušamo da vodimo takvu politiku cena koje neće opterećivati građane Sremske Mitrovice“, rekao je Nedimović i dodao da je izgradnjom gasne kotlarnice spojeno više korisnih stvari, a to su razvoj savremenih tehnologija, zaštita životne sredine i pouzdanost čitavog sistema, što predstavlja veoma važan korak u formiranju cena tj. u snižavanju cena toplotne energije u budućnosti.

Radovi na izgradnji nove gasne kotlarnice finansirani su iz  budžeta JKP „Toplifikacija“, i njihova vrednost je  oko 55 milona dinara.

nedim

nedim2

nedim3

nedim4

Možda Vam se svidi i