Grad kreditira poljoprivrednike sa 15 miliona dinara

Sremska Mitrovica- Vladimir Nastović, načelnik Gradske uprave za poljoprivredu danas je sa predstavnicima poslovnih banaka potpisao ugovore o poslovno tehničkoj saradnji, u vezi subvencionisanja kratkoročnih kredita.
Krediti su namenjenjih licima koja su pretprela štetu od majskih poplava a sredstva se mogu koristiti isključivo za kupovinu repromaterijala za jesenju setvu.

„Danas smo potpisali ugovore sa predstavnicima tri banke sa kojima smo i ranije imali dobru saradnju kada je reč o kratkoročnom kreditiranju poljoprivrednika.
U pitanju su banka Inteza, Pro kredit banka i Oportuniti banka“, rekao je Nastović i dodao da su krediti namenjeni poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu u poplavama.

On je naglasio da su krediti namenski i da se novčana sredstva mogu iskoristiti isključivo za kupovinu repromaterijala, što podrazumeva kupovinu semena, đubriva i hemije.

„Sva sredstva koja su bila planirana rebalansom budžeta biće iskorišćena u ove svrhe i današnjim potpisivanjem ugovora kreće se u realizaciju“, rekao je načelnik Nastović koji je pozvao poljoprivrednike da iskoriste ovu mogućnost.

On je dodao da su u pitanju novčana sredstva u iznosu od 100 do 200 hiljada dinara, kao i to da su krediti beskamatni i da kamatu, u ovom slučaju, bankama vraća Grad Sremska Mitrovica.
Podnošenje zahteva traje do 15. decembra.

Grad Sremska Mitrovica je za ove kredite izdvojio 15 miliona dinara.

nastovic med

You May Also Like