Sremska Mitrovica – Ukoliko krenete na put u neku od susednih zemalja preporučeno je da imate novu biometrijsku ličnu kartu inače može da se desi da vam ulazak u neku od zemalja bude onemogućen.

Prema informacijama koje smo dobili iz Supa u Sremskoj Mitrovici sve veći broj građana dolazi radi promene stare lične karte, jer kako kažu na našoj granici carinici ih puste, ali to nije svaki put slučaj na granicama susednih zemalja.

Zvanično naše stare lične karte važe još skoro dve godine, ali i pored toga neke od susednih zemalja ih ne prihvataju kao validan dokument na graničnim prelazima.

Dok se u zemlje članice Evropske Unije ulazi sa pasošem, za ulazak u Crnu Goru, Makedoniju, Bosnu i Hrecegovinu potrebna je samo lična karta. Prema rečima građana koji su putovali neki od carinika izričito zahtevaju novu ličnu kartu, bez koje zabranjuju ulazak u zemlju, dok neki ne prave problem ukoliko je lična karta stara.

Rok za promenu starih ličnih karata je kraj 2016. godine, ali iz Supa preporučuju da se stare lične karte zamenjuju novim bez obzira što im još skoro dve godine ne ističe rok kako ne bi dolazilo da nepotrebnih problema i nesporazuma.

Možda Vam se svidi i