Sremska Mitrovica- U prepunoj sali mitrovačkog pozorišta sinoć je održana promocija knjige Nenada Jankovića, poznatijeg kao doktora Neleta Karajlića “Fajront u Sarajevu“.
O životu i odrastanju u Sarajevu, rokenrolu, Mladoj Bosni, novom primitivizmu, ratu i još o mnogo čemu, govorio je autor knjige.
Promociji su prisustvovali i književnik i urednik ove knjige Vule Žurić, kao i Mitrovčanka Maja Cvijetić, koji su izneli svoje utiske o ovom književnom delu.

Mitrovčani nisu krili oduševljenje dok su slušali šaljive opaske autora knjige Nenada Jankovića, a atmosferi je doprineo i Neletov dugogodišnji prijatelj i saradnik Elvis Dži Kurtović.

Svoju autobiografiju Nele je počeo da piše pre tri godine.

„Pisao sam oko godinu i po dana. Mogao sam ja nju napisati i pre dvadesetak godina ali bolje je ovako.Onda sam bio ljut i ko zna šta bih sve napisao“, rekao je Nenad Janković.

O planovima za budućnost šaljivo je odgovorio: „Već sam počeo da pišem. To je roman o jednom sirOmašnom studentu, koji ubio neku babu zato što je osTao bez love. Samo radnja romana neće biti smešten ana Balkanu nego u neku drugu zemlju gde je baš hladnio i gde su noći duge“.

„Fajront u Sarajevu“ je teško, pomalo bolno, svakako setno prebiranje po uspomenama jednog od Sarajlija koji su taj grad u Titovoj Jugoslaviji učinili posebnim.

Novi primitivizam je Sarajevo izbacio iz zglobne čašice, učinio ga drugačijim, dao mu oreol avangarde, a najveća zvezda tog pokreta bio je d.r Nele Karajlić.

Mitrovčani su sinoć imali priliku I da kupe svoj primerak knjige po ceni od 500 dinara, ali i da razmene po koju reč sa dr. Neletom Karajlićem, slikaju se i dobiju autogram.

nele2

nele1

Možda Vam se svidi i