Sremska Mitrovica – Pre samo nekoliko dana počeli su radovi u drugom delu ulice Kralja Petra Prvog, a sa njima i problemi vlasnika lokala koji se nalaze u tom delu pomenute ulici, a sa kojim se vlasnici lokala iz prvog dela ulice već bore.

IMG_7989

IMG_7992

Radovi na rekonstrukciji ulice odvijaju se punom parom i svojom planiranom dinamikom, što je dobra vest, jer će se ukoliko ne bude nekih neplaniranih situacija i većih problema radovi završiti u planirano vreme, ali kako kažu oni koji imaju lokale u ovoj ulici i zaposleni u njima posledice ovih radova po njih osetili su već prvih dana od početka radova.

IMG_7998

„Mi smo na samom ulasku u ulicu, a promet nam je pao za 30 odsto u odnosu na period pre početka radova, mogu samo da zamislim kako je onima koji se nalaze dalje u ulici, do čijih lokala je teže stići. Inače danas je dan kada imamo popust na sve artikle, pa mušterija ima malo više, ali generalno stanje je loše i možemo da očekujemo samo još veće smanjenje prometa“, rekao je vlasnik apoteke koja se nalazi u ulici Kralja Petra Prvog.

Zaposlena u čaraparnici kaže da ovu situaciju najbolje opusuje poslovica – dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. „Bilo je zaista vreme da se ova prometna ulica sredi, jer je bila u izuzetno lošem stanju, ali nisam mogla ni pretpostaviti da će kada se odluče da srede ulicu to izgledati baš ovako i da ćemo biti odsečeni od sveta, iskreno govoreći ovuda prolazi sada samo onaj ko baš mora, a u radnje skoro niko ni ne svraća, kako u moju, tako i u druge. Čim vidite trgovca da stoji ispred radnje znate da nema posla. Već je prošlo 11 sati, a meni je pazar ispod 300 dinara“.

IMG_7999

Završetak radova u ulici Kralja Petra Prvog planiran je za oktobar 2014. godine, a do tada ostaje pitanje koliko lokala će nastaviti sa radom, i da li će im prometi biti dovoljni da prekriju bar osnovne troškove.

IMG_7998

You may also like