Sremska Mitrovica- Radovi na rekonstrukciji ulice Kralja Petra I u Sremskoj Mitrovici počeli su pre više od tri meseca i obradovali su ali i zabrinuli mnoge Mitrovčane.

Većina stanovnika Sremske Mitrovice podržalala je pomenute radove na samom početku, i komentari su bili pozitivni, neki su se žalili zbog seče višegodišnjih stabala a najviše su bili „oštećeni“  vlasnici lokala koji se nalaze u ovom delu grada.

Pad prometa je ono što je najviše mučilo vlasnike lokala a
predstavnici taksi udruženja iz Sremske Mitrovice, kažu da je bilo teško na samom početku, ali su se vrlo brzo prilagodili situaciji.

„Dobro je što je ova ulica u našem gradu rekonstruisana i ne samo da će biti lepša, nego će biti i funkcionalnija za saobraćaj“, rekao je jedan mitrovački taksista, koji se ovim poslom bavi već 18 godina.
„Koristimo obilaznicu i brzo smo se navikli a evo već se nazire i  kraj radova pa očekujemo da će ulica biti puštena u saobraćaj krajem oktobra“, dodao je taksista.

Iz ovog mitrovačkog taksi udruženja dodaju i da je juče bila jako velika gužva u vremenu od 07:00 do 08:00 časova jer je padala kiša pa je bio i veći broj vozila na putevima.
„U jednom trenutku nastupio je kolaps od raskrsnice kod hale do kružnog toka u naselju Matije Huđi. Srećom, gužva nije dugo trajala i ovakve situcije nisu se dešavale često“.

Dispečer jednog taksi udruženja kaže da radovi u ovoj mitrovačkoj ulici nisu smanjili njihov prosečan broj dnevnih vožnji i da promet nije opao, ali da im je u početku bilo teško da organizuju sva vozila i da se dešavalo da vozači kasne jer moraju koristiti obilaznicu, što do početka ovih radova nije bio slučaj.

Kako smo saznali od Jovana Dobrića, direktora JP Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica, radovi u ulici Kralja Petra I se odvijaju prema planu i utvrđenoj dinamici.

„Trenutno je u toku završna priprema pre asfaltiranja, a u narednih desetak dana asfaltiranje prvog i drugog dela ulice bi trebalo da bude završeno“, rekao je Dobrić i dodao da  će svi radovi biti gotovi do kraja meseca oktobra kada se očekuje i zvanično puštanje ulice u saobraćaj.

direkcija2

 

direkcija3

 

direkcija4

Možda Vam se svidi i