Da li vas je uhvatila groznica zvana „Svetsko prvenstvo u fudbalu“?

Sremska Mitrovica – Da li zbog činjenice da se reprezentacija Srbije na Mundijal nije plasirala ove godine, ili iz nekog drugog razlog, Mitrovčane za razliku od pre četiri godine nije uhvatila groznica zvana Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Izuzev pojedinaca, zaljubljenika u fudbal koji sa ushićenjem pričaju o početku Svetskog prvenstva i koji će ispratiti svaku utakmicu, od samog početka do kraja takmičenja, većina muškaraca pratiće, kako kažu samo utakmice za koje smatraju da će biti zanimljive, uglavnom negde od sredine takmičenja. Većina ženske populacije, što je donekle i za očekivati, ni ne zna da prvenstvo počinje danas.

Izgleda da neke od nas još uvek boli onaj poraz od reprezentacije Australije, a i da bledi sećanje na pobedu nad reprezentacijom Nemačke od pre četiri godine.

U svakom slučaju, neki od kafića u gradu će spremno dočekati ovo Svetsko prvenstvo i svim svojim gostima koji to žele, omogućiće da dok piju svoje piće ili jedu sladoled ne propuste ni jedan minut utakmica koje će se tokom narednih mesec dana odigravati.

S obzirom da će se za 30 dana odigrati više od šezdeset utakmica, što bi značilo i nekoliko utakmica dnevno, a kako je vreme lepo, televizori će se odomaćiti u letnjim baštama kafića i narednih mesec dana biće bar što se toga tiče, mesec fudbala.

I tako, dok će neki Mitrovčani gledati samo najzanimljivije utakmice, neki će organizovati okupljanje društva za gledanje samo određanih utakmica, ima i onih koji se žale što moraju da idu na posao i što će neke utakmice propustiti, kako god se okrene Svetsko prvenstvo u fudbalu je jedan od najpraćenijih takmičenja u celom svetu, a fudbal, pa fudbal se ne zove bez razloga najvažnijom sporednom stvari na svetu.

Na Svetskom prvenstvu koji se ove godine održava u Brazilu učestvuju 32 reprezentacije, a učešće od svih bivših republika Jugoslavije jedino su obezbedile reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

You May Also Like