Sremska Mitrovica – Od juče svi zainteresovani imaju mogućnost prenosa broj svog fiksnog telefona iz jedne mreže u drugu.

Predstavnici Ministarstva trgovine i telekomunikacija objasnili su u čemu se ogleda prednost postojanja mogućnosti za promenom operatera, a ona je upravo u liberalizaciji domaćeg tržišta telekomunikacija koje će rezultirati jačom konkurencijom i boljim kvalitetom usluga. Takođe se omogućava korisnicima koji koriste TV preko jednog, fiksni telefon preko drugog, a internet preko trećeg da objedine sve usluge kod jednog operatera.

Prema pretpostavkama iz Ministarstva najveći broj korisnika fiksne telefonije, kojih ima oko 3 miliona, će ostati u svojim dosadašnjim mrežama, a najviše prelazaka iz jedne u drugu mrežu očekuju da će zabeležiti biznis korisnici.

Broj svog fiksnog telefona moguće je preneti kod drugog operatera bez dodatnih troškova, odnosno uz doplatu maksimalno dozvoljenih 198 dinara, sa uključenim PDV, a ukoliko ne budete zadovoljni uslugama nakon isteka ugovora koji ste potpisali možete se vratiti na starog ili odabrati novog operatera.

U ponudi je trenutno devet operatera između kojih možete birati. Usluge fiksne telefonije nude „Telekom Srbija“, „Orion telekom“, „SBB“, „Ikom“, „Invest inženjering“, „Beogrid“, „Najt development suport“, „Džet TV“ i kompanija „Telenor“, koja nudi velikim i srednjim preduzećima prenos fiksnog broja u svoju mrežu, uz objedinjavanje fiksne, mobilne telefonije i interneta.

Možda Vam se svidi i