Sremska Mitrovica – Krajem juna meseca u Sremskoj privrednoj komori održan je jedan od poslednjih sastanaka radne grupe koja je uključena u projekat “Uspostavljanje regionalne biciklističke rute Srem”.

Biciklistička ruta protezaće se dužinom od 142 kilometra, od hrvatske granice, preko Fruške gore do Čortanovaca, a sam cilj ovog projekta i uspostavljanja ove rute jeste poboljšanje ekonomskog stanja, unapređenje i promocija sremskog okruga.

Nosilac projekta je Sremska privredna komora, a partneri su Grad Sremska Mitrovica, Opština Šid, Regionalna razvojna agencija „Srem“ Ruma i Nacionalni park „Fruška gora“.

Zadatak projekta „Uspostavljanje regionalne biciklističke ture Srem“ bio je izrada kompletne studije od osnivanja regionalne biciklističke rute u dužini od 142 kilometra, sa kompletnim projektima saobraćajnica i biciklističke signalizacije.

Vrednost projekta iznosi 138.000 evra, od toga je 85 odsto ili 120.000 evra obezbedila Austrijska razvojna agencija koja je glavni finansijer, a ostatak su obezbedile učesnice projekta. Završetak projekta je planiran za kraj avgusta ove godine.

You may also like