Sremska Mitrovica – Da li ste razmišljali da na letovanje idete sopstvenim prevozom? Da li ste računali koliko i da li se više isplati tako putovati nego autobuskim prevozom?

Kada se sve sračuna, put do Crne Gore ili Grčke može biti jeftiniji, brži, a i udobiniji ukoliko se ide sopstvenim prevozom.

Povratna karta do crnogorskog primorja kreće se od 30 eura, pa naviše, dok za povratnu kartu do Grčke pojedinac mora da izdvoji preko 7000 dinara.

Ukoliko vas nekoliko ide, po prostoj računici više se, u svakom slučaju, isplati sipati pun rezervoar i krenuti na put sopstvenim autom. Pored toga što je jeftinije, autom može biti i brže s obzirom da je sezona već uveliko počela i da se na graničnim prelazima mogu stvoriti gužve, veće su šanse da ćete granicu brže preći ukoliko ste na put krenuli autom.

Što se udobnosti tiče svakako prednost putovanja sopstvenim prevozom jeste mogućnost pravljenja pauza po sopstvenom nahođenju, kao i obilazak određenih mesta koje se nalaze uz put.

Još jedna pozitivna stvar ukoliko je više vozača u autu, jeste mogućnost rotacija za volanom, tako da se od puta koji zna da traje i više od 12 časova niko ne umori.

Izuzetno važno jeste pre svega, ukoliko se odlučite na odlazak na letovanje sopstvenim prevozom ispravnost vozila, kao i posedovanje kompletne dokumentacije.

Saveti za vozače:
-Na put je najbolje krenuti u ranim jutarnjim satima, kako bi se izbegla vožnja tokom noći, ali i najjače sunce
-Krenuti odmorni na put
-Izbegavati teške obroke
-Praviti česte pauze
-Prilagoditi temperature u vozilu sa spoljnom (ne više od 10 stepeni razlike)

Možda Vam se svidi i