Sremska Mitrovica – U akcijama otkrivanja krivičnih dela u vezi sa drogom i zaplene narkotika, pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su pretresli 101 lokaciju i oduzeli ukupno 5281 gram različitih vrsta narkotika, od čega najviše marihuane.

Pronađeno je 39 stabljika i 100 semenki kanabisa, 119 tableta sa liste opojnih droga i sedam flašica metadona. U Šidu je pronađena laboratorija za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima.

Akcije su realizovane u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici i osnovnim javnim tužilaštvima na području Srema. Za osam osoba za koje se sumnja da su neovlašćeno proizvodili, prodavali i posedovali opojnu drogu, određeno je zadržavanje do 48 časova. Nakon saslušanja u nadležnim tužilaštvima, za šest osoba je određen pritvor do 30 dana.

Osim narkotika, pripadnici policije su pronašli 85.140 evra, 2080 švajcarskih franaka i 1475 dolara koji su poslati na veštačenje u Narodnu banku Srbije. Oduzeta je jedna puška, tri pištolja, tromblonska mina, tri okvira za automatsku pušku i 206 metaka različitog kalibra, u nelegalnom posedu, više digitalnih vagica za razmeravanje droge, lula za pušenje, mobilnih telefona i kartica. Na osnovu pronađenih predmeta u pretresu, rasvetljene su i tri teške krađe.

Nadležnim tužilaštvima, u redovnom postupku, biće podnete krivične prijave protiv 25 osoba, za izvršenih 29 krivičnih dela u vezi droge, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, prikrivanje i krađu.

You may also like