Sremska Mitrovica – U sremskom selu Martinci danas je u održana akcija dobrovoljnog davanja krvi, kao i dodela priznanja davaocima, kojih je ovaj put bilo oko 80.

U selu Martinci godišnje se organizuje tri akcije dobrovoljnog davanja krvi, s tim što se u junu mesecu tradicionalno dodeljuju priznanja i organizuje se svečani ručak za sve dobrovoljne davaoce krvi.
Danas su se, osim meštana ovog sremskog sela, akciji odazvali i dobrovoljni davaoci krvi iz Ugljevika, Suvog polja i Kuzmina.

Akciji je prisustvovao i Radenko Rusin, meštanin sela Martinci koji je dao krv ukupno 112 puta.

Žarko Filipović, predsednik Podružnice Crvenog krsta sela Martinci, je zadovoljan današnjim odzivom dobrovoljnih davaoca krvi, naglasio i da Martinci prednjače po broju dobrovoljnih davaoca krvi od svih sela u Vojvodini, kao i da je za proteklih 76 godina koliko se u ovom selu organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi, prikupljeno oko 1500 boca ove dragocene tečnosti.
IMG_1907

Današnjoj akciji je prisustvovao i Željko Novaković, načelnik Gradske uprave za zdravstvenu, socijalnu i zaštitu životne sredine, koji je rekao da je ovo još jedna akcija u nizu kojom se obeležava Dan dobrovoljnih davaoca krvi, a sve u cilju afirmacije i buđenja svesti kod ljudi kako bi nekome pomogli i produžili život.

Akcija je održana u zdravstvenoj ambulanti u Martincima a organizator ove akcije je Podružnica Crvenog krsta sela Martinci u saradnji sa lokalnom samoupravom grada Sremska Mitrovica.
IMG_1908

Možda Vam se svidi i