5.000 evra za mitrovačku biblioteku

Sremska Mitrovica – Zahvaljujući donaciji Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. iz Beograda u iznosu od 5.000 evra fond knjiga biblioteke „Gligorije Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici biće obogaćene mnoštvom novih naslova.

Hypo Alpe-Adria-Banka tokom 2013. godine pokrenula je projekat pod nazivom „Hypo biblioteka“ u okviru kog će svake godine donirati određenu sumu novca za nekoliko biblioteka. Ove godine donacije u vrednosti od 5.000 eura dobile su tri biblioteke, a pored mitrovačke donaciju su dobile i biblioteka „Dr Vićentije Rakić“ iz Paraćina i biblioteka „Vlada Aksentijević“ iz Obrenovca.

Prema rečima Živke Matić, direktora biblioteke „Gligorije Vozarović“, ovo donacija je najlepši poklon koji je ova ustanova kulture mogla dobiti.

„Ugovor o donaciji je potpisan i pare su već nedelju dana na računu. Tokom januara meseca biće raspisana i javna nabavka, preko koje će knjige biti nabavljene, jer jedini uslov i obaveza koju imamo jeste da se novčana sredstva iskoriste isključivo za kupovinu knjiga. Pravo prijatno iznenađenje jeste da osim tog uslova ni jednim drugim nismo ograničeni“, rekla je Matić.

Novčana sredstva obezbeđena ovom donacijom biće iskorištena za kupovinu knjiga za sva odeljenja, kao i za ogranke biblioteke „Gligorije Vozarović“ u seoskim sredinama.

 

 

You May Also Like