280 vozača isključeno iz saobraćaja za manje od mesec dana

Sremska Mitrovica – U narednim danima, tokom novogodišnjih i verskih praznika saobraćajni policijski službenici preduzimaće pojačane aktivnosti prilikom regulisanja saobraćaja i kontrole učesnika u saobraćaju.

U dosadašnjem delu decembra meseca na putevima Srema život u saobraćajnim nesrećama život su izgubile dve osobe , jedan vozač bicikla u Staroj Pazovi i jedan vozač putničkog automobila u Sremskoj Mitrovici.

“Ono što je alarmantno to je činjenica da sve veći broj vozača ne poštuje saobraćajna pravila, zato što upravlja vozilom pod dejstvom alkohola. Od 1. do 25. decembra na području Srema 280 vozača je isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola, od toga čak 60 njih je zadržano u prostorijama policijske uprave na trežnjenju jer su imali više od 1,2 promila alkohola u krvi. Takođe je bitno napomenuti da sve veći broj starijih vozača upravlja biciklima pod ovako otežanim uslovima saobraćaja, po snegu i ledu što dovodi do čestih saobraćajnih nezgoda, povređivanja, pada itd.”, rekao je Vladimir Roljić, komandir saobraćajne policije ispostave u Sremskoj Mitrovici.

217755_saobracajna-policija07-foto-n-markovic_orig

Komandir Roljić apeluje na sve vozače da poštujte saobraćajne propise, naročito zabrane vožnje pod uticajem alkohola i vožnje neprilagođenom brzinom uslovima saobraćaja i stanju puta. Roljić je za sam kraj rpodsetio na tragični slučaj koji se desio prošle godine 31. Decembra kada sun a putu između Radinaca i Sremske Mitrovice u saobraćajno nesreći život izgubila tri lica.

You May Also Like