Sremska Mitroivca –Projekat adaptacije Doma kulture u Mačvanskoj Mitrovici je završen. Na inicijativu „Dečiji svet“ iz Mačvanske Mitrovice, a u cilju da se mladima pruži prilika da doprinesu unapređenju života u lokalnim zajednicama, Ministarstvo omladine i sporta u okviru kampanje „Mladi su zakon“ podržala je ovaj projekat preko Humanitarnog udruženja „Prijatelji“, resurs centra za sremski okrug, uz saradnju grada Sremska Mitrovica, Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica, JKP „Vodovod“, Uzdruženja žena „Mačvanke“, Centra za kulturu „Sirmiumart“ i glumaca.

Na adaptaciju su utrošena sredstva u visini od oko 130.000 dinara od kojih su realizovane aktivnosti na sređivanju bine, hoblovanje, farbanje, lakiranje, nabavka i postavljanje novih zavesa, sređivanje i čišćenje prostorija Doma kulture i osposobljavanje sanitarnog čvora. JKP “Vodovod” je obezbedio radnike koji su osposobili sanitarni čvor, a mladi volonteri i učesnici dramskog programa svojim učešćem su aktivno sudelovali u poboljšanju uslova života u svojoj sredini.

„Moj motiv uključivanja u projekte je bio uređenje prostora gde će se mladi okupljati u što većem broju pre svega zbog učestvovanja i svog doprinosa u razvoju kulture“, rekla je predsednica Udruženja „Dečiji svet“ Mirjana Krsmanović. Ovom prilikom je dodala da joj se ostvarila želja da ožive pozornicu i vrate publiku i glumce, a Dom će se ubuduće koristiti i za razne radionice, predavanja i druženja.

Prisutni na svečanom otvaranju Doma kulture u Mačvanskoj Mitrovici su imali priliku da pogledaju najpre dokumentarac o Mačvanskoj Mitrovici, a zatim i predstavu mladih glumaca „Bajka o čarobnom sviraču“.

You may also like