Sremska Mitrovica – Od ponedeljka do petka ove nedelje po izveštaju MUP Sremska Mitrovica, na području Policijske uprave Sremskoj Mitrovici je registrovano 13 saobraćajnih nezgoda.U ovim nezgodama  pet osoba zadobilo je lake telesne povrede.
Zbog alkoholisanog stanja određeneo je zadržavanje do 12 sati za  sedam osoba.
Jedan od važnih faktora za bezbednost u saobraćaju je i vezivanje sigurnosnim pojasom.
Upravo zbog toga u toku je akcija  saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova.  Akcija je u vidu pojačane aktivnosti usmerene, između ostalog, i na povećanje stepena korišćenja sigurnosnih pojaseva u vozilima u saobraćaju.
U vozilima u Srbiji sigurnosne pojaseve koristi 58 odsto vozača i suvozača, a svega tri odsto putnika na zadnjim sedištima, saopšteno je iz Agencije za bezbednost saobraćaja.
Podaci Svetske zdravstvene organizacije pokazuju da vezivanje sigurnosnih pojaseva može značajno doprineti smanjenju smrtnog stradanja prilikom saobraćajne nezgode – na prednjim sedištima od 40 odsto do 50 odsto, a na zadnjim oko 25 odsto.
Ukoliko bi svi vozači i putnici u Srbiji koristili sigurnosni pojas za vreme učestvovanja u saobraćaju, procenjuje se da bismo u toku jedne godine spasili najmanje 100 ljudskih života.

You may also like