Sremska Mitrovica – Uprava za agrarna plaćanja, centralna institucija za isplate svih subvencija poljoprivrednicima i preko koje će biti dostupna sredstva za agrar iz fondova Evropske unije (EU), premešta se iz Šapca u Beograd, najavilo je u sredu Ministarstvo poljoprivrede Srbije.

Uprava za agrarna plaćanja radi u sastavu Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, a osnovana je Zakonom o poljoprivredi i ruralnom razvoju 2009. godine

Uprava za agrarna plaćanja je prva specijalizovana institucija koja se isključivo bavi subvencijama u poljoprivredi. Njen zadatak je da omogući poljoprivrednim proizvođačima da se jasno i na pouzdan način obaveste o svim aktuelnim podsticajima u poljoprivredi, da im pomogne da ostvare subvencije na koje imaju pravo i da obezbedi efikasnu i brzu isplatu sredstava gazdinstvima.

U Srbiji ima 314.995 registrovanih poljoprivrednih domaćinstava koja imaju pravo na subvencije iz budžeta Republike Srbije, i koriste usluge Uprave za agrarna plaćanja.

Uprava za agrarna plaćanja koja se nalazi u ulici Hajduk Veljkova u  Šapcu,  a kako je rekao državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Danilo Golubović  premeštaj nužan kako bi se poboljšao rad Uprave, koja će na kraju imati 300 do 400 zaposlenih, i naglasio da se trenutno rade proračuni cene premeštaja o čemu će javnost biti obaveštena na vreme.

You may also like