Ulaganje u vodovodnu mrežu

Sremska Mitrovica – Planom za 2013.godinu izvesno je rešavanje problema vodosnabdevanja u selima Severne Mačve – Ravnju i Radenkoviću. Meštani ovih sela koja su van javnog sistema vodosnabdevanja i koriste vodu za piće sa arteskih česmi, konačno će se snabdevati zdravstveno ispravnom vodom za piće u količinama i kvalitetu koji odgovara njihovim svakodnevnim potrebama.

Krajem prošle godine Grad Sremska Mitrovica i JKP“Vodovod“ su podneli prijave na konkurs pokrajinskog Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za sufinansiranje radova i izradu projektne dokumentacije iz oblasti vodosnabdevanja. Reč je o projektima čijom će realizacijom biti rešen  problem vodosnabdevanja u tom delu sremskomitrovačke opštine. Za Ravnje je planirana izrada projekta za izgradnju vodovodne mreže sa kućnim priključcima, dok će za Radenković biti načinjeni prvi koraci ka uspostavljanju javnog vodosnbdevanja.To podrazumeva izgradnju neophodnih objekata (bunar, rezervoar, crpna stanica ), a potom i izgradnju distributivne mreže.

Nedavno su za izradu ovih projekata potpisana dva ugovora o sufinansiranju između Grada Sremska Mitrovica i resornog pokrajinskog Sekretarijata. Sekretarijat će u taj deo posla uložiti milion i dvesta hiljada dinara, dok će iz gradske kase za tu namenu biti izdvojeno oko 800 hiljada dinara. Nadležni u gradskom “Vodovodu” i lokalnoj samoupravi su zadovoljni ovakvim razvojem situacije, s obzirom na dosadašnju koja je predstavljala samo spisak lepih želja.

“Ovo je veliki pomak u rešavanju problema vodosnabdevanja u Severnom delu Mačve, jer konačno kreće i realizacija planova. Meštani Ravnja i Radenkovića zaslužuju da u današnje vreme imaju kvalitetno i kontinuirano vodosnabdevanje”, kaže Vesna Vladisavljević, tehnički direktor JKP”Vodovod”Sremska Mitrovica.

You May Also Like