Sremska Mitrovica – U okviru akcije „Grom jedan“, pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, u saradnji sa Višim i Osnovnim javnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici, uhapsili su jutros osam osoba i po ovlašćenju nadležnih tužilaštava, za sedam osoba odredili zadržavanje do 48 časova, dok je jedna osoba po naredbi suda, upućena na izdržavanje zatvorske kazne.

Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su pretresli 49 lokacija i pronašli ukupno 5611,48 grama droge. Nađeno je 5540,48 grama marihuane, 33,5 grama heroina, 37,5 grama spida, 86 semenki marihuane, 110 tableta sa liste opojnih droga, 24 tablete bromazepama i 980 grama nepoznate praškaste supstance koja će biti upućena na veštačenje.

Takođe, pripadnici policije su pronašli i oduzeli 73.250 evra, 51.000 dinara, 350 dolara i 930 švajcarskih franaka, tri putnička automobila, jedan revolver, četiri puške i 209 metaka različitog kalibra, u ilegalnom posedu. Oduzeta je jedna drobilica za marihuanu, dve digitalne vagice za razmeravanje droge, dva mobilna telefona, pet palica, jedna mačeta, 750 petardi i 16 kilograma rezanog duvana.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zelenaštvo, svi osumnjičeni biće u zakonskom roku dovedeni na saslušanje u nadležna tužilaštva.

U redovnom postupku, nadležnim tužilaštvima, biće podneto devet krivičnih prijava protiv devet osoba, za krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i nedozvoljenu trgovinu

You may also like