U masakru trinaest mrtvih!

U mestu Velika Ivanča, između Mladenovca i Topole, Ljubiša Bogdanović je iz pištolja ubio dvanaestoro ljudi, a lekari nisu uspeli da spasu živote jednoj osobi od tri osobe koje su stigle u beogradski Urgentni centar.

Nezabeležena tragedija za srpske prilike dogodila se nadomak Mladenovca kada je Ljubiša Bogdanović (60) iz pištolja je ubio, u nekoliko kuća, pet muškaraca, šest žena i jednog dvogodišnjeg dečaka, a zatim pokušao da se ubije.


Dvanaest osoba je bilo mrtvo na licu mesta, jedna osoba je umrla po dolasku u Urgentni centar, lekari se bore za život Bogdanovića i njegove suprue Javorke.

Šezdesetogodišnji Ljubiša Bogdanović još je u teškom stanju i bez svesti, rekao je direktor Urgentnog centra u Beogradu Zlatibor Lončar.

Prema njegovim rečima, on je stigao u Urgentni centar sa prostrelnom ranom na glavi i biće prebačen u šok sobu.

Ženska osoba koja je primljena zajedno sa Ljubišom, prema nezvaničnim informacijama njegova supruga, sada se nalazi u šok sobi, rekao je Lončar.

„Svi smo zatečeni. Prema prvim informacijama koje imam radilo se o normalnoj porodici i osobi bez policijskog dosijea. Imao je dozvolu za držanje pištolja ‘cz 88’ iz 1981. godine i znamo da je učestvovao u ratnim dejstvima u Slavoniji 1991. godine. Sve ostale okolnosti proveravamo“, kaže direktor policije Milorad Veljović, koji je sa čelnicima beogradske policije brzo stigao na mesto tragedije.

Veljović je naknadno rekao da je policiju o masakru obavestila ranjena supruga i da su sve žrtve uža ili dalja rodbina Bogdanovića.

Na poziv su reagovale dve lekarske ekipe, rekao je dežurni lekar iz Hitne pomoći pri Domu zdravlja Mladenovac dr Vasilj Žmiko, navodeći da je poziv lekarima upućen rano jutros oko 05:40 časova.

Doktorka Žaklina Simić iz beogradskog urgentnog centra rekla je da su lekari zatekli dve ženske osobe i Bogdanovića, jedine tri osobe koje su davale znake života.

Sve osobe ubijene su na isti način, pucanjem u lice ili druge delova glave, najčešće na spavanju, „iz prislona“, kako je rekao direktor Veljović, koji je dodao da drugih svedoka, osim žrtava, nije bilo.

Kako javlja TV Pink, Bogdanović je ulazio jutros oko pola pet u dvorišta kuća svojih komšija i pucao.

Prema priči komšija, Ljubiša je najpre ubio sina Branka (41) i pucao u ženu Javorku, a potom je izašao iz kuće i krenuo u smrtonosni pohod u kome je napravio masakr u četiri komšijske kuće u kraju koji se naziva Prevale.

Zaobišao je samo dve kuće u tom mestu.

„U kući porodice Stekić usmrtio je svekrvu i snaju, Danicu i Draganu, a potom u kući porodice Despotović ubio je Mikaila i Milenu, njihovog unuka Gorana Despotovića, njegovu devetnaestogodišnju suprugu Jovanu i njihovog dvogodišnjeg sina. U sledećoj kući porodice Mijailović ubio je bračni par Velju i Olgu, a potom u kući porodice Ješić ubio je majku i sina, Ljubinu i Miloša“, saznaje „Blic“.

Komšije kažu da se tragedija dogodila jutros u pet sati i da je policija dolazila kod njih da ih obiđe.

„Tako smo saznali za masakr. On je bio miran čovek. Ne znamo šta je dovelo do ove tragedije. Čuli smo samo da je sina ubio hicem u glavu“, pričaju šokirane komšije.

Bogdanović do sada nije imao problema sa zakonom. Portparol službe „Hitne pomoći“ Nada Macura je izjavila da počinilac nije bio registvoran kao psihijatrijski slučaj.
(MONDO, fotografije: Tanjug/Srđan Ilić)

You May Also Like