Sremska Mitrovica – Prema podacima Turističke organizacije grada, Sremsku Mitrovicu je tokom 2013. godine posetilo više od 50. 000 turista.

Najvredniji antički lokalitet Sirmijuma, Carsku palatu, obišlo je više od 12. 000 domaćih i inostranih turista.

Prema podacima koje smo dobili od Tanje Poznić, derektorke Turističke organizacije grada, tokom protekle godine prodato je ukupno 12. 000 ulaznica a postoje i posete koje su bile besplatne za turiste.

Broj turista koji su prenoćili u Sremskoj Mitrovici je 9. 880 dok je broj posetilaca Specijalnog rezervata prirode “ Zasavica“ oko 30. 000.

Verski turizam, koji je takođe u ponudi Turističke organizacije, ove godine broji nekoliko hiljada domaćih i inostranih turista koji su obišli fruškogorske manastire.

Tokom proslave 1700 godina Milanskog edikta , Sremsku Mitrovicu je za samo dva dana posetilo oko 4000 ljudi i na ovu manifestaciju smo veoma ponosni, rekla je Tanja Poznić.

Sumirajući utiske iz 2013. godine, Poznić je istakla da se Turistička organizacija grada zaista trudi da prodrži sve projekte i manifestacije, i da su, s obzirom na tešku finansijsku situaciju, zadovoljni ovogodišnjim brojem turista.

Ono što je takođe važno pomenuti, kada je turistička ponuda grada Sremska Mitrovica u pitanju, su i antički mozaici iz 3. i 4. veka nove ere, koji su pronađeni na lokalitetu Carska palata.
Konzervacija pronađenih mozaika je u toku, i očekuje se da će radovi biti završeni u septembru 2014. godine, kada će ovi mozaici postati stalni sadržaj Carske palate.

Turistička organizacija je, u saradnji sa gradom Sremska Mitrovica , u toku 2013. godine počela rad na Strategiji ruralnog razvoja i Dunavskoj strategiji – „Cikloturizam“.

„Oba projekta su urađena do polovine i plan sa kojim ulazimo u 2014. godinu je da je da se oni privedu kraju“, rekla je Tanja Poznić.

Ovu godinu završavamo manifestacijom „Magični trg“, koju smo takođe podržali i u čijioj realizaciji učestvujemo zajedno sa Gradskom upravom za kulturu, sport i omladinu i Centrom za kulturu “Sirmiumart”.

You may also like