Sremska Mitrovica – Uprkos tome što su cene stambenog i poslovnog prostora u Srbiji pale od 2009. godine za oko 40 odsto sve je manje kupaca, kažu stručnjaci i predstavnici agencija za nekretnine.

U agencijama koje se bave ovom delatnošću u Sremskoj Mitrovici, rekli su kako su promet nekretnina i cene poslovnog i stambenog prostora u padu, a paradoks je da je neki poslovni prostor čak jeftiniji od stambenog što ranije nije bio slučaj.

Ni sremska kuća nije na ceni na kojoj je nekad bila, ali samo kod domaćina, jer sve više Sremaca prodaje svoje kuće i seli se u novoizgrađene stanove.

Ponuda kuća za prodaju u Sremskoj Mitrovici je i više nego velika, dok tražnje gotovo nema. Najviše kuća za prodaju ima u naseljima “25.Maj”, “Pejton” i “Aleja”, gde cena kuće dostiže i do 250.000 evra.

Kuće u drugim delovima grada kao što je “Blok B”, “Hesna” i “Mala Bosna” mogu se kupiti za nesto manje para, po ceni od 20.000 do 150.000 evra.

U okolnim selima je slika malo drugačija, ali i paradoksalnija jer se kuće mogu kupiti za samo par hiljada evra, ali zainteresovanih kupaca opet nema.

Cene stanova u Sremskoj Mitrovici, zavisno od lokacije, starosti i kvadrature kreću se od 600 do 1.000 evra po kvadratnom metru.

Ekspanzijom novogradnje, Mitrovčanima se najviše isplati da svoju kuću sa placem ponude investitoru za izgradnju stambene zgrade, i za to dobiju dogovorenu kvadraturu u novoizgrađenom stambenom objektu.

You may also like