Sremska Mitrovica – Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić saopštio je da je doneta odluka da se Vladi i Ministarstvu za vanredne situacije Ruske Federacije uputi zahtev za slanje helikoptera za gašenje požara. U Srbiji ovo leto očekuje sa približno 3.100 vatrogasaca, tri helikoptera i tri poljoprivredna aviona, pri čemu je prosečna starost ovih vozila 25 godina.

Stevan Pejić, načelnik za vandredne sitruacije u Sremskoj Mitrovici je rekao za radio Ozon  da su i prošle godine iz ruskog humanitarnog centra koristili pomoć u vandrednim situacijama.  Za sada situacija sa požarima nije alarmantna, ali i dalje se apeluje na građane da ne pale suvu travu, strnjike, biljne ostatke i smeća na otvorenom prostoru pogotovo pored puteva i železničih pruga.

U proteklih 6 meseci, na teritoriji mitrovačke opštine registrovan je 21 požar, poginule su 2 osobe zbog dima koji je izazvao tešku vidljivost na putu, a 5 osoba je povređeno. Materijalna šteta izazvana požarima procenjena je na oko 25.770.000 dinara, saopšteno je u Policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici.

Zaprećene kazne za sve one, koji izazivanjem požara nanose veliku materijalnu štetu i ugrožavaju svoju i tuđu bezbednost iznose od 10.000 do 50.000 dinara, a za pravna lica od 300.000 do milion dinara.

Možda Vam se svidi i