Sremska Mitrovica – Atarski putevi Sremske i Mačvanske Mitrovice u narednih nešto više od dva meseca, biće pošljunčeni.

Završetak radova zavisi od vremenskih uslova, rekao je na konferenciji za medije, direktor Direkcije za izgradnju grada Sremska Mitrovica Jovan Dobrić.
Očekuje se da će poslovi biti završeni do kraja novembra.

Radovi na šljunčenju atarskih puteva završeni su u atarima Sremske Rače i Bosuta, u toku su radovi na šljunčenju atarskih puteva u Kuzminu, nakon čega slede Martinci i Laćarak.

Nakon završetka radova na ovim deonicama, slede mačvanska sela, zatim fruškogorska, a na kraju će se raditi atarski putevi u Jarku, Šašincima i Sremskoj Mitrovici.

Šljunčenje se vrši zbog atarskih puteva koji u toku zimskih radova nisu pristupačni, ili je prošlo nekoliko godina od zadnjeg šljunčenja ili je tokom prošle sezone šljunak rasut zbog korišćenja pa se na tim mestima mora dodatno nasipati, rekao je pomoćnik gradonačelnika za seoske mesne zajednice Gorana Matića.

Ove godine biće posuto manje šljunka ali će na atarske puteve izaći veći broj mašina, kako bi se radovi završili u predviđenom roku, dodao je Matić.

Sredstva koja su namenjana za ovu svrhu iznose oko deset miliona dinara.

Na inicijativu poljoprivrednika koji se bave poljoprivredom na teritoriji Sremske Mitrovice, ove godine će biti pošljunčen i deo atara paralelno sa Voganjskim putem, rekao je pomoćnik gradonačelnika Bogdan Kuzmić.
Nakon sprovedene javne nabavke, izvođenje radova pripalo je konzorcijumu “Graditelj NS” iz Novog Sada i “Hidrograđevinar” iz Sremske Mitrovice.

You may also like