Sremska Mitrovica – Mina Kuzminac i Milan Ninković iz Sremske Mitrovice, učenici trećeg razreda Mitrovačke gimnazije, društveno – jezički smer, među nagrađenima u okviru Fonda za mlade talente Republike Srbije „Dositeja“.

111           unnamed

 

 

 

 

 

 

 

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, 6. decembra su u Palati Srbija uručili plakete „Dositeja“ srednjoškolcima nagrađenim od strane Fonda za mlade talente za uspehe postignute na takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

 

NAGRADJENI

Šestu godinu zaredom, Fond pruža kontinuiranu finansijsku podršku najboljim učencima srednjih škola u Srbiji, a ove godine je to 1076 srednjoškolaca, što je do sada najveći broj dobitnika nagrada po ovom konkursu.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je da mu je izuzetna čast što, u ime Vlade Republike Srbije, predsedava Fondom za mlade talente čiji je zadatak da nagradi najbolje srednjoškolce i studente – sve koji su pokazatelji dobre budućnosti ove zemlje.

On je naglasio da je rekordan broj nagrađenih dobar pokazatelj da smo na pravom putu i da prepoznavanje potencijala kod mlade osobe i odgovarajuće priznanje za talenat i uložene napore, zavređuju punu pažnju.

Svečanosti je prisustvovalo više od 300 nagrađenih srednjoškolaca i njihovih profesora.

You may also like