Sremska Mitrovica – Tradicionalno i ove godine izabran je sportista godine Grada Sremska Mitrovica, a titulu najboljeg u 2012. godini ponela je Dragana Tomašević, bacačica diska iz AK „Sirmium“.

Svečana dodela priznanja najboljim sportistima, klubovima i trenerima održana je u mitrovačkoj Gradskoj kući, uz prisustvo brojnih sportista sa teritorije Grada Sremska Mitrovica.

Među nagrađenima su bili mladi talenti iz Sokolskog društva, AK „Sirmium“, AK „Srem“, Sirmium Legionaries, Fitnes i gimnastičarksi klub „Star SM“, OK „Srem 022“, Kajakaški klub „Val“, Karate klub „Sirmium“, GOK „Srem-eaton“.

Najuspešniji pioniri su Aleksandar Striber iz Kluba za dizanje tegova „Srem“ osvojivši prvo mesto, drugo mesto pripalo je Marku Mihajloviću iz KK „Val“, a Stevan Sapun iz Plivačkog kluba „Oaza“ koji je zauzeo je treće mesto u ovoj kategoriji.

Najuspešniji kadeti su Sandra Polovina iz KK „Val“ sa osvojenim prvim mestom, Aleksa Turudić iz KK „Val“ drugo mesto, a Robertu Bajuku iz Karate kluba „Sirmium“ pripalo je treće mesto.

Priznanja su dobili i najuspešniji juniori, i to Marija Vučenović iz AK „Srem“ prvo mesto, Borislav Lazić iz KK „Val“ drugo mesto i Igor Kovačić iz Kuglaškog kluba „Srem“ treće mesto.

Najuspešniji seniori za 2012. godinu su Dragana Tomašević iz AK „Sirmium“ koja je zauzela prvo mesto, Iva Vinković iz Karate kluba „Sirmium“ drugo mesto i Zoran Lončarević iz Kluba američkog fudbala „Sirmium Legionari“ sa osvojenim trećim mestom.

Značajna priznanja i pehari dodeljeni su i u kategoriji Najbolji klub, a zasluženo prizanje i prvo mesto u ovoj oblasti dobio je FK „Radnički“ iz Sremske Mitrovice kao najbolji sportski klub na teritoriji Grada Sremska Mitrovica za 2012. godinu. Drugo mesto pripalo je Kajakaškom klubu „Val“, a treće mesto AK „Sirmium“.

Za najuspešnijeg trenera u 2012. godini izabran je Dragiša Đorđić, trener u AK „Srem“, za koga je prošla godina bila izuzetno uspešna oborivši čak 11 rekorda sa svojim sportistima.

Ove godine dodeljeno je i specijalno priznanje koju je dodelila Gradska uprava za kulturu, sport i omladinu za postignute izuzetne rezultate u oblasti raketnog modelarstva. Priznanje je dodeljeno Zoranu Kataniću iz Aero kluba Sremska Mitrovica, koji je pre nekoliko godina izabran i za najboljeg raketnog modelara na svetu.

 

You may also like