Sremska Mitrovica – Izložba slika akademskog slikara Miroljuba Vujičića iz Sremske Mitrovice otvorena je u beogradskoj Galeriji “Progres”.

Dela poznatog slikara Miroljuba Vujičića iz Sremske Mitrovice predstavljena su Beograđanima u Galeriji “Progres” u Knez Mihajlovoj. Izložena su dela velikog formata, na platnu, nastala od 2010. godine do danas. Motivi na slikama su prepoznatiljivi za ovog umetnika, iz domena hrišćanske duhovnosti.

Miroljub Vujičić je rođen 1950. u Beogradu, ubrzo se preselio u Sremsku Mitrovicu gde i danas živi i stvara. Pored umetničkog, bavi se i pedagoškim radom kao profesor Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u tom gradu.

Završio je Likovnu akademiju u klasi Miljenka Stančića u Zagrebu i potom majstorsku radionicu Krste Hegedušića. Samostalno je izlagao u Zagrebu, Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Gracu, Frankfurtu. Nagrađivan je otkupnim nagradama Muzeja suvremene umetnosti i Galerije suvremene umetnosti u Zagrebu i na Vojvođanskom salonu u Sremskoj Mitrovici.

Sreto Bošnjak, istoričar umetnosti, o njegovim slikama je napisao da izgledaju neobično i da deluju nesvakidašnje. “Bez ramova, u nekoj čudesnoj ozarenosti i nadnaravnoj svetlosti pomaljaju se likovi i prizori nekih prastarih biblijskih tema, kao simboli iskušenja, kajanja, uznesenja i žudnje za iskupljenjem.”

Zainteresovani slike mogu da pogledaju do petka, svakog dana u vremenu od 10 do 19 sati, ulaz iz Knez Mihajlove ulice.

Izvor sirmiuminfo

You may also like