Sremska Mitrovica – U cilju povećanja nivoa bezbednosti učenika, Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici preduzeće i ove godine niz preventivnih mera i aktivnosti.

Od 01. do 15. septembra, svakog radnog dana, pre početka i nakon završetka nastave, saobraćajna policija će obavljati pojačanu kontrolu saobraćaja na putevima, ulicama i raskrsnicama kojima se najčešće kreću učenici prilikom dolaska u školu i povratka kući. Posebna pažnja naročito na prilazima školama, biće posvećena đacima-prvacima.

Saobraćajna policija fotografisaće i snimaće prekršaje neustupanja prvenstva prolaza pešacima i prolazak vozila na znak crvenog svetla semafora, na onim raskrsnicama i putevima kojima se deca najviše kreću, radi dokumentovanja i kažnjavanja izvršilaca navedenih prekršaja.

U toku septembra, policijski službenici održaće predavanja o bezbednom učešću dece u saobraćaju. U saradnji sa školskim upravama, na području Srema, nastaviće se realizacija projekta „Bezbedno detinjstvo – razvoj bezbednosne kulture mladih.“

Školski policajci, saobraćajni i ostali angažovani policijski službenici u toku cele školske godine će intenzivno obilaziti zone škola radi pružanja pomoći, sprečavanja vršenja krivičnih dela i prekršaja i ostvarivanja bezbednosne zaštite učenika i školske imovine.

Nadležni policijski službenici su ostvarili uvid u stanje saobraćajne signalizacije na putevima i ulicama u blizini škola i o uočenim nedostacima obavestili upravljače puta (direkcije za izgradnju), radi pronalaženja adekvatnih tehničkih rešenja koja će doprineti bezbednijem učešću učenika u saobraćaju.

You may also like