Sremska Mitrovica – Danas je održan Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne služba za zapošljavanje, filijala Sremska Mitrovica u hali “Pinki”. Sajmu se odazvao veliki broj nezaposlenih lica koji su na štandove poslodavaca ostavljali svoje radne biografije.

“Od 2005. godine pa sve do sada organizovano je 28 sajmova na kojima je učestvovalo 577 poslodavaca, a ukupno je prijavljeno oko 6.000 poslova. Rezultat toga je zaposlenje za oko 3.000 nezaposlenih lica. Cilj sajmova je da svi zainteresovani iskažu svoje potrebe, poslodavci za zaposlenima, a nezaposleni za radnim mestima, da u direktnom kontaktu mogu da se dogovaraju oko ponude slobodnih poslova i zasnivanju radnog odnosa”, rekla je Radmila Jadranski, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Sremska Mitrovica.

Copy of CAM01873

CAM01880

Na današnjem sajmu učešće je prijavilo 22 poslodavca za 190 radnih mesta. Veliki broj lica je obavešten o sajmu, a direktno preko Službe za zapošljavanje je obavešteno oko 600 lica. Nezaposlena lica koja su došla na sajam za zapošljavanje očekuju da će dobiti posao, a kako nam je rekla jedna sugrađanka ona se nada da će poslodavac kod koga je predala svoju radnu biografiju izabrati baš nju.

Poslodavci su zadovoljni brojem podnetih radnih biografija, a predstavnici firme “Luke leget” očekuju da će preko sajma pronaći 14 radnika starosnog doba od 20 do 60 godina koji će zadovoljiti kriterijume za upražnjena radna mesta.

You may also like