Roditelji postanite deo “Roditelja”

Sremska Mitrovica – Udruženje građana “Roditelj Sremska Mitrovica” je osnovano u aprilu mesecu 2013. godine i deo je mreže udruženja “Roditelj” koje postoji u još 11 gradova Srbije.

Kroz svoj rad promovišu roditeljstvo, a pre svega želju da pomognu deci i roditeljima u rešavanju mnogobrojnih i svakodnevnih problema.
Po rečima Svetlane Komlenac Foro, predsednice Udruženja “Roditelj”, misija “Roditelja” je da pomaže i pruži informacije i podršku svim roditeljima i budućim roditeljima u Srbiji u svim sferama roditeljstva, kao i da zajedno sa njima rade na stvaranju boljih uslova za roditeljstvo, dolazak dece na svet i njihovo odrastanje.

”Vizija udruženja je da svi roditelji, budući roditelji i deca ostvaruju svoja prava i u tome imaju punu, iskrenu i efikasnu podršku društva. Zalažemo se za društvo koje će biti prijateljski nastrojeno prema roditeljima i njihovoj deci kao i za puno poštovanje prava roditelja i dece, a svaki zainteresovani roditelj može da postane član udruženja i doprinese sprovođenju naše misije”, dodaje.

Ovaj tim čine u najvećoj meri roditelji, koji svoja profesionalna znanja koriste u ostvarivanju misije i vizije Udruženja, brojni volonteri i stručni saradnici iz različitih oblasti u vezi sa roditeljstvom. Neguje se direktan kontakt sa korisnicima – roditeljima i budućim roditeljima. Aktivnosti se realizuju isključivo na osnovu identifikovanih realnih potreba ciljne grupe. Specifičnost rada je što se decom ne bave samo direktno, već kroz rad sa roditeljima – programima informisanja i edukacije, jer je prioritet porodica kao celina.

Iz Udruženja smatraju da je jedan od ključnih uslova za zdrav i slobodan razvoj dece postojanje podrške zajednice roditeljima, porodici i stvaranje povoljnih društvenih uslova, ekonomskih, političkih, institucionalnih i finansijskih za lakše i uspešnije roditeljstvo, što je ujedno cilj “Roditelja”.

You May Also Like