Sremska Mitrovica – Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila Srbije, u cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju, sprovelo je preventivno – propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom, “ISPRAVNO VOZILO – BEZBEDNO VOZILO”.

Akcija je sprovedena u periodu od 25. do 29. novembra a provere tehničke ispravnosti vozila su bile besplatne.

Za vreme sprovođenja akcije, saobraćajna policija je vršila pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima i vozačima ukazivala na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju.

Posebno su se proveravali uređaji za upravljanje i zaustavljanje, uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatici i svetlosno-signalni uređaji, kao i poštovanje pravila saobraćaja.

Iz AMSS Sremska Mitrovica obaveštavaju da je tokom ove akcije na teritoriji Sremske Mitrovice pregledano ukupno 56 vozila, od kojih je 48 bilo iz kategorije putničkih, 6 iz kategorije laka teretna i 2 srednje teretna vozila.

Ukupan broj neispravnih vozila je 19, od kojih su kod 8 vozila uočeni neispravni uređaji za upravljanje, 17 vozila je imalo neispravne uređaje za zaustavljanje a kod 14 vozila uočeni su neispravni uređaji za osvetljenje.

Osnovni cilj ove akcije je bio da se proverom tehničke ispravnosti vozila, uoče i blagovremeno otklone tehničke neispravnosti kod vozila, čime bi se ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja.
Osim pomenutog, znatno će biti povećan i stepen ispravnosti vozila na našim putevima, saopšteno je iz AMSS.

You may also like