Sremska Mitrovica – Prof. dr Dragoslav Petrović, potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj danas će posetiti Opštinu Sremska Mitrovica.

Profesor će se sastati sa gradonačelnikom Sremske Mitrovice, Branislavom Nedimovićem, članovima Gradskog veća i načelnicima gradske uprave, u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici.

Nakon sastanka predviđen je obilazak Pekare “Simić“, jednog od pogona iz Programa pogona novih tehnologija, koji od 2006. godine realizuje Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj. Ovo uspešno preduzeće otvoreno je 2007. godine, a bavi se proizvodnjom bezglutenskih proizvoda. Uspelo je da i u uslovima ekonomske krize održi broj zaposlenih radnika, i da, poštujući ugovorene rokove, u potpunosti realizuje svoje obaveze i opravda uložena sredstva.

Poseta Sremskoj Mitrovici završiće se obilaskom Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare-Sirmijum, u kojoj se na četiri akreditovana studijska programa, na redovnim i specijalističkim studijama školuje ukupno 540 studenata. Ovo će biti prilika za razgovor o novim planovima i projektima rukovodstva škole, koja je nedavno otvorila novi studijski program-poslovni informatičar, kao i za obilazak novog, savremeno opremljenog kabineta za nastavu informatike – “pametne učionice“, koja zadovoljava sve kriterijume savremene nastave.

You may also like