Sremska Mitrovica – Đaci osmog razreda imaće u subotu 11. maja u svojim osnovnim školama generalnu probu male mature koja ih čeka u junu.
Oba testa radiće istoga dana, od 9 do 11 sati srpski, a nakon jednog sata pauze i dvočasovni test iz matematike.
Učenici VIII razreda OŠ“Boško Palkovljević Pinki“ će raditi test iz srpskog jezika od 9.00 do 11.00 sati, a test iz matematike u istom danu od 11.30 do 13.30 časova.
Na ispitu, koji će pradstavljati simulaciju pravog završnog ispita, osmaci će proveriti znanje iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i matematike, rešavajući potpuno nepoznate zadatke.
Uslovi za izradu testova – prostor, udaljenost klupa, kartice, koverte, šifriranje testova – biće organizovani kao na završnom ispitu koji ih očekuje u junu mesecu, odnosno 17. i 18. juna.
Pregled testova, prema uputstvu za ocenjivanje koje je, kao i testove, pripremio Zavod za vrednovanje kvaliteta iz Beograda, izvršiće nastavnici srpskog jezika i matematike tokom sledeće sedmice.
Rezultati testova biće pokazatelj učenikove spremnosti za polaganje završnog ispita. Analiza rezultata testova biće osnova za dalju pripremu učenika za polaganje završnog ispita nastavnicima i učenicima.

You may also like