Sremska Mitrovica (Link) – Policijski službenici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i tužilaštva u Beogradu i Novom Sadu, nastavili su rad na slučaju vezanom za krivično delo prevara u osiguranju.

Za 11 lica – R.N. (1983) iz Begeča, T.S. (1984) iz Futoga, J.Lj. (1957) iz Novog Sada, T.V. (1984) iz Kaća, N.P. (1980) iz Kaća, T.B. (1961) iz Futoga, M.M. (1980) iz Kaća, K.K.(1984) iz Rumenke, Š.S. (1963) iz Novog Sada, S.D. (1985) iz Novog Sada i P.I. (1985) iz Sremske Mitrovice, određeno je policijsko zadržavanje, a protiv još 7 lica biće podneta krivična prijava dežurnom istražnom sudiji u Novom Sadu.

Nakon što su od radnika GSP Novi Sad dobijali informacije da je neki od autobusa učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, osumnjičeni su lažno prijavljivali povrede. Kupovali su autobuske karte, na osnovu kojih su dokazivali da su navodno bili u autobusima u trenutku nezgode i sa pribavljenom lekarskom dokumentacijom, prilagali ih uz odštetni zahtev za isplatu.

Na ovaj način su do sada osiguravajućim kućama podneti zahtevi u iznosu od preko 10 miliona dinara, a što nije konačan iznos.

Policija radi i na rasvetljavanju slučajeva saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovala privatna vozila, a za koje postoje osnovi sumenje da su lažirane, piše na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

You may also like