Sremska Mitrovica – Požar na brdu Panjak iznad Mokre Gore proširio se na oko 25 do 30 hektara četinarske šume, a velika zadimljenost onemogućava da se požar gasi helikopterima, rekao je Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, prenosi danas RTS.

Požar je presečen sa svih strana, osim na jednoj deonici u dužini od 400 metara, koja je izuzetno problematična.

Požarom je uglavnom zahvaćena trava i borove iglice koje na pojedinim mestima dostižu visinu od 70 centimetara. Požar na Mokroj Gori još nije lokalizovan, ali će njegovo širenje vatrogasci pokušati da zaustave u toku dana. U akciju gašenja požara pored 200 vatrogasaca od danas uključeno i 60 pripadnika žandarmerije, a u toku dana požar će se gasiti i iz helikoptera.

Izviđači iz Sremske Mitrovice koji se već nekoliko dana nalaze u blizini ovog područja su sigurni jer se nalaze 30 kilometara dalje od požara rekao je Mile Kočić, predsednik izviđača. „Posle prve objave o požaru roditelji dece su zvali i raspitivali se, čim su shvatili da se deca nalaze van opasnosti, pozivi su i prestali. Odlično smo, obavljamo svoje aktivnosti i nema bojazni za decu“, dodao je Kočić.

Za sada nisu ugrožena naseljena mesta koja su na bezbednoj udaljenosti od područja zahvaćenog vatrom.

 

 

Možda Vam se svidi i